“Nowa jadłonomia”- bestseller ostatnich miesięcy

Polacy coraz chętniej eksperymentują w kuchni i zaczynają doceniać smaki i różnorodność kuchni wegańskiej. Z tego względu pośród pozycji, jakimi są bestsellery książkowe 2017 roku znajduje się książka “Nowa jadłonomia”Marty Dymek. 

Kulinarne inspiracje

Poradnikowy bestseller książkowy (w Legolas.pl) w formie albumu z przepisami wegańskimi, to już drugie dzieło autorki, która na co dzień jest blogerką. W książce można znaleźć receptury na wiele różnorodnych dań wykonanych z roślin. To pozycja nie tylko dla wegan, ale także tych, którzy chcą urozmaicić dietę oraz zacząć zdrowiej żyć. Z pewnością można w niej znaleźć także inspirację, jeżeli szuka się dań dietetycznych z kuchni z całego świata. Okazuje się, że posiłki z roślin nie muszą być nudne, ani monotonne czy bez smaku. Niestety przeciętny Polak ma jeszcze bardzo ograniczoną wiedzę na temat tego, jak gotować po wegańsku. Także sami weganie na pewno znajdą w książce wiele ciekawych pomysł na codzienny jadłospis. Książka zawiera bardzo apetyczne ilustracje. Od momentu wydania cieszy się niesłabnącym popytem pewnie również dlatego, że jej autorka to osoba znana, sympatyczna i kontaktowa, jak również kreatywna w kuchni. Gotowanie jest jej życiową pasją.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *